‘Ik snap wel waarom de TU voor Progress Verkiezingen heeft gekozen’

TU Delft is de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. Met acht faculteiten, ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers valt er nogal eens iets te verkiezen. Jeffrey Kuling, functioneel beheerder bij TU Delft, vertelt hoe TU Delft de stemapplicatie van Progress Verkiezingen al jaren inzet en hoe het bevalt.

Diverse verkiezingen

Ik werk nu 2,5 jaar bij TU Delft en ben sinds 1,5 jaar ook verantwoordelijk voor de stemapplicatie. Om eerlijk te zijn, weet ik niet hoe de TU vroeger verkiezingen organiseerde, maar ik ben in elk geval blij dat we nu met de oplossing van Progress Verkiezingen werken. We zetten de oplossing in voor diverse verkiezingen, waaronder de jaarlijkse verkiezingen voor de studentenraad en de facultaire verkiezingen. In oktober waren de driejaarlijkse OR-verkiezingen en de verkiezingen voor de onderdeelcommissies van de verschillende faculteiten, daar hebben we ook de stemapplicatie voor ingezet.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Wat ik vooral fijn vind aan de oplossing van Progress  is de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, zowel voor de studenten en medewerkers van de TU als voor mij als beheerder. De lijntjes met de helpdesk van Progress zijn lekker kort. Als ik een issue heb, hoef ik maar te bellen of te e-mailen, en er wordt snel naar een oplossing gezocht. Het is fijn dat je daarop kunt vertrouwen.

Geen duplicaatwaarden

Het verzamelen en netjes invoeren van gegevens is wel even wat werk. Er mogen natuurlijk geen duplicaatwaarden in de applicatie worden ingevoerd. Er lopen hier dik 25.000 studenten rond, dus dan praat je over nogal wat data. Voor onze medewerkers is dit proces iets eenvoudiger, maar ook dat gaat nog steeds over duizenden mensen en een veelvoud aan gegevens. Maar als dat is gedaan, werkt de applicatie echt heel fijn.

Minder werk

Onlangs hebben we een uitbreiding op de stemapplicatie geïmplementeerd. Nu kunnen kandidaten zelf hun gegevens aanvullen, inclusief hun foto. Ik stelde het team van Progress een vraag over de kandidatenlijst en toen kwamen ze zelf met deze uitbreiding. Na een demonstratie en een korte meeting, heb ik besloten de functionaliteit in onze testomgeving uit te proberen. Dat werkte prima, dus nu hebben we het in onze productieomgeving geïmplementeerd. Het mooie is dat ik zelf kan bepalen of het wordt toegepast of niet. Als ik het bij een verkiezing toepas, zet ik de kandidaten in het systeem. Vervolgens kunnen zij het goedkeuren en aanvullen. Dat scheelt mij een hoop werk.

Positief, snel en effectief

Ik ben dus niet bij het selectieproces betrokken geweest, maar ik snap wel waarom er voor de stemapplicatie van Progress Verkiezingen is gekozen. Los van de voordelen van de technologische oplossing, is ook de samenwerking met het team van Progress positief, snel, effectief en vriendelijk. Als andere organisaties Progress Verkiezingen overwegen, kan ik maar een ding meegeven: gewoon doen.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


Jan Batteram, directeur, info@progressonderwijs.nl | 050 - 205 35 30


;